Albums van week 14
Albums van week 14
Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. In het nummer dat nu in de winkel ligt staan naast meer dan 100 albumrecensies, ook mooie interviews met onder meer Joe Jackson, Beirut, Steve Gunn, Sharon Van Etten, Jesse Dayton, Mathias Eick en Remy van Kesteren.
Roots/Folk: Marry Waterson & Emily Barker – A Window To Other Ways
Verrassende samenwerking tussen de dochter van Lal Waterson en de Australische singer-songwriter Emily Barker vindt een prachtig evenwicht tussen de op traditionele folk gebaseerde stijl van Waterson en Barker’s meer toegankelijke folkpop. Subliem geproduceerd door alt.folk vernieuwer Adem (Ilhan).
Rock/Pop: Chris Cohen – Chris Cohen
Op zijn derde album sinds oud-Deerhoof, -Cryptacize-lid Chris Cohen in 2012 het solopad koos met het sublieme Overgrown Path, bewijst hij nog immer een meester te zijn in het vervaardigen van gevoelvolle prachtpop. Het titelloze album volgt weliswaar weer de blauwdruk die hij neerlegde op dat debuut, maar imponeert opnieuw door de hoge kwaliteit van zijn songs en de onderkoelde emotie.
Blues/Soul/Jazz: Pieter de Graaf – Fermata
Na zijn debuut-ep Prologue in 2018, levert pianist/componist/arrangeur Pieter de Graaf een volwaardig albumdebuut af, met veel ambitie. Want door zijn stukken – samen met rechterhand Jonas Pap – rijker gestalte te geven, heeft het fraaie Fermata een duidelijk streepje voor in de huidige wereld van neoklassieke pianomuziek.
Wereld: Olcay Bayir – Rüya - Dream For Anatolia
Oorspronkelijk afkomstig uit het deel van Turkije dat Anatolië wordt genoemd, brengt de in Londen woonachtige Olcay Bayir op de wonderschone cd Rüya – Dream For Anatolia een mix van traditionele Anatolische liederen en zelfgeschreven Kate Bush-achtige songs. Door de fraaie balans tussen modern en oud past alles wonderwel bij elkaar en klinkt het geheel noch ouderwets noch modern.